HOME  |  INFO  |  NIEUWS  |  BEDRIJVEN  |  CONTACT  |  LINKS  |  LOGIN

INFO

BootjeDelen in detail:

Het Team

Dienst

Schepen

Ligplaatsen

Kosten

 

 

 

Feestdagen

Regels

Extra's

Lid Worden

Samenvatting

Het Team

Een kleine introductie van het BootjeDelen team. Als enthousiaste grachtenbootbezitters kennen we elkaar al lange tijd en hebben elkaar ontmoet via werk en als buren. Op werkdagen zijn wij te vinden achter bureaus van drie verschillende internationale bedrijven. Om wat tegenwicht te bieden aan het Ďstoffigeí kantoorleven ontstond ruim een jaar geleden HoosJeBootje, dat inmiddels een begrip in Amsterdam genoemd mag worden.

V.l.n.r. Sander, Roman en Jeroen

De ervaringen met het hozen en lichten van boten heeft ons doen besluiten om met een nieuwe dienst te komen die het leven van de (potentiŽle) Amsterdamse schipper aangenamer gaat maken. In samenwerking met diverse mensen, onder andere een servicemonteur, ontstaat nu BootjeDelen.nl.    

Onze passie voor het Amsterdamse grachtenleven en gedrevenheid om nieuwe ideeŽn te onderzoeken en uit te voeren zullen naar onze mening bijdragen aan een succesvol nieuw concept.

 

[Terug]

 

De Dienst    

Een lidmaatschap van BootjeDelen.nl biedt u 12 maanden de mogelijkheid om op onze website boten af te schrijven en vervolgens mee te nemen voor een tocht over de Amsterdamse grachten. De week is onderverdeeld in blokken die individueel te reserveren zijn. 

Bij lidmaatschap maken wij onderscheid tussen particulieren en bedrijven. Particulieren leden kunnen alle (Dal en Piek) blokken afschrijven. Bedrijfsleden kunnen uitsluitende de Dal blokken afschrijven, uiteraard tegen een gereduceerd tarief. Leuk om met collegaís of klanten een tochtje te maken.

Het afschrijven van boten geschiedt via een persoonlijke login op onze website. Daar vindt u alle informatie over uw lidmaatschap en de beschikbare schepen.

De blok indeling ziet er als volgt uit.  

[Terug]

 

De Schepen    

De eerste 3 BootjeDelen.nl schepen zijn gearriveerd. Ze voldoen aan een streng pakket van eisen die uw tocht over de grachten aangenaam en soepel zullen doen verlopen. Onze technische dienst staat paraat om dit te garanderen. Enige gegevens over de schepen:    

Lengte: 

-5.70 m 

Materiaal: 

-Staal 3 mm 

Motor: 

-Buitenboord motor in (afgesloten) bun. 8pk kortstaart. 

Zitplaatsen: 

-Langsbanken voor 8 personen 

Overig: 

-Verlichting volgens Binnenwater Reglement (rondschijnend wit) 

  

-Afsluitbare bergruimte 

.

Motoren   

De nieuwe 2 cilinder 4 takt Honda buitenboordmotoren van 6pk zijn binnen de garantie "opgewaardeerd" naar 8pk. Zij bieden de volgende voordelen boven, goedkopere, 1 cilinder modellen: 

  •  Meer koppel bij lage- en midden toerentallen 

  • Minder lawaai  (o.a. een onderwater geplaatste uitlaat)

  • Vooruit, neutraal en achteruit versnellingen.

  • Minder storingsgevoelig

  • Gunstig brandstof verbruik

[Terug]

 

De Ligplaatsen   

Het is de bedoeling dat de boten op een goed bereikbare plek in het centrum van Amsterdam komen te liggen. Voorts zal deze plek in de buurt zijn van de nodige gezellige kroegen en restaurants om na het varen desgewenst eenvoudig het feestje voort te kunnen zetten.   

De boten zullen hier op slot en aan de ketting liggen, waarvoor leden bij inschrijving de benodigde sleutels ontvangen.

[Terug]

 

De kosten    

Het lidmaatschap van BootjeDelen.nl heeft een geldigheidsduur van 12 maanden na activering van uw website login. Aan het einde van deze periode kan het lidmaatschap eenvoudig verlengd worden. 

Soort Lidmaatschap (Jaar) Aantal Blokken Inclusief Kosten Extra Blokken

Reserveerbare Blokken per Week

Particulier

Euro 280 4 Euro 55 16 (piek en dal)

Bedrijf

Op aanvraag 9 (dal)

Dit betekend dat u als particulier lid voor 280 euro per jaar 4 blokken kunt varen en mocht u dit vaker willen doen, u voor 55 euro extra blokken kunt bijbestellen.

Een klein rekenvoorbeeld met betrekking tot de tarieven:

Bezit eigen boot met een afschrijving van 4 jaar en 8 keer per jaar varen
Aanschaf boot Euro 1.500 Totale aanschaf Euro 6000 gedeeld door 4 jaar
Jaarlijks havengeld Euro       90 15 euro per meter
Jaarlijks onderhoud Euro     250 Schip + motor
Jaarlijkse kosten Euro 1.840
BootjeDelen abonnement met 8 keer varen
Jaarlidmaatschap Euro    280 Lidmaatschap inclusief 4 blokken
Extra blokken Euro    220 4 extra blokken a Euro 55
Jaarlijkse kosten Euro    500
Het voordeel Euro 1.340  

Omrekenen naar het varen zelf ziet er ook aantrekkelijk uit. Een rondvaartboot of waterfiets kost tussen de 8 en 10 euro per persoon per uur. 4 uurtjes varen met BootjeDelen.nl voor 55 euro met 6 mensen komt neer op 2,30 euro per persoon per uur. En u kunt zelfs met 8 man op een schip...   

Los van het financiŽle voordeel heeft u natuurlijk ook geen zorgen over aanschaf, onderhoud en het potentiŽle zinken bij veel regenval tijdens uw afwezigheid.   

Bij het aangaan van het lidmaatschap is een borg van Ä 200 verschuldigd. Dit dient ter dekking van het eigen risico van de leden in  geval van schade en/of aanvaringen. Voorts zal dit bedrag gebruikt worden om eventuele boetes te verrekenen. Denk hierbij aan te laat terug komen of de boot niet correct achterlaten    

[Terug]

 

Feestdagen

In verband met de nu al enorme interesse voor het varen tijdens grote evenementen hebben wij besloten dat voor speciale gelegenheden andere regels en tarieven gaan gelden. Dit ook omdat het met sommige evenementen erg druk is op het water en schade zo gevaren is. Dit gaat gelden voor de volgende dagen

  • Koninginnedag

  • Canal Parade /Gay Parade

  • Prinsengracht Concert

  • Sail Amsterdam

Voor deze dagen zal het afschrijven van boten uitsluitend per e-mail kunnen gebeuren en zullen extra blokken in rekening gebracht worden.

[Terug]

 

De Regels    

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de regels en bepalingen voor het lidmaatschap en het varen. Zodra deze gereed zijn zullen wij ze op onze website plaatsen. Is uw e-mail adres bij ons bekend, dan zullen wij u hiervan op de hoogte brengen.

De regels van BootjeDelen.nl zullen uit 3 elementen bestaan.   

Als eerste de regels voor het lidmaatschap. Hierin worden onder meer de verplichtingen van BootjeDelen.nl en het lid vastgelegd en alle procedures aangaande het lidmaatschap en het gebruik van de schepen.   

Vervolgens zal er een deel met de door de overheid opgestelde vaarreglementen opgenomen worden.

Als laatste zullen de regels een gedragscode bevatten met regels die niet direct door de overheid opgelegd worden, maar het varen op de grachten leuk en zonder overlast houdt.    

[Terug]

 

Extra's

Een aantal horecagelegenheden heeft aangegeven geÔnteresseerd te zijn in het leveren van aanbiedingen voor BootjeDelen.nl leden.U moet hierbij denken aan het tegen een gereduceerd tarief kunnen kopen van happen en dranken bij kroegen aan het water.

Een flesje wijn voor onderweg bijvoorbeeld. In de volgende nieuwsbrief meer hierover, inclusief een lijst van participerende gelegenheden en hun aanbiedingen.

 

[Terug]

 

Lid worden    

Veel mensen hebben reeds gereageerd via het e-mail adres op onze web site. Zij zijn opgenomen in onze mailing lijst en ontvangen automatisch de nieuwsbrief.   

Binnenkort zal er een inschrijvingsformulier beschikbaar komen.   

De uiteindelijke procedure voor lidmaatschap ziet er als volgt uit:   

1)  GeÔnteresseerde vult registratie formulier in en stuurt dit naar BootjeDelen.nl.    

2)  Na ontvangst van het lidmaatschapsgeld word voor het lid een account aangemaakt op de website 

3)  Het lid ontvangt een sleutel voor de schepen.    

4)  Afschrijven en varen maar! 

Staat u nog niet op onze mailing lijst? Stuur dan een mailtje naar info@bootjedelen.nl met hierin de volgende gegevens;

Wij willen graag kunnen bepalen in hoeverre wij rekening moeten houden met het plaatsen van nieuwe orders bij de botenbouwer en motorenleverancier. Voorts zal het al bij ons in het bezit zijn van uw gegevens een eventuele toekomstige lidmaatschapprocedure bespoedigen. 

GeÔnteresseerden kunnen gebruik maken van de (niet bindende) voor-inschrijving formulieren:

Download formulier particulieren

Download formulier bedrijven

[Terug]

 

Samenvattend    

BootjeDelen.nl bied u de mogelijkheid om tegen zeer aantrekkelijke tarieven, onbezorgd te varen over de Amsterdamse grachten.   

Speciaal voor bedrijven wordt de mogelijkheid geboden om met klanten en collegaís te gaan varen op doordeweekse dagen.   

U heeft de beschikking over zeer nieuwe, goed onderhouden schepen waar u geen omkijken naar heeft. Is er iets mis met de boot, dan zal onze technische dienst dit zo snel mogelijk oplossen.   

Via een overzichtelijke website kunt u boten afschrijven en een overzicht van uw lidmaatschapsstatus bekijken.   

BootjeDelen.nl biedt de mogelijkheid uw bedrijf te promoten op de druk bezochte grachten van Amsterdam. Voorts kan uw Cafť of restaurant opgenomen worden in de voor iedereen beschikbare vaarroutekaarten.   

Interesse? Laat het ons weten en wij houden u op de hoogte.  

[Terug]

 

 

 

 

 
 

In samenwerking met www.HoosJeBootje.nl